Параграф22 Daily

§22 Новини

Властта задържа трима роми пред банка в Пазарджик

Трима жители на пазарджишкия квартал „Изток” са задържани от полицейски служители заради неизпълнение на техни разпореждания, съобщиха от полицията. Екшънът се е разиграл на централния булевард в града пред банка, където имало струпване на много хора. Автопатрул, изпълнявайки активен контрол за спазване на меките за ограничаване на епидемията от коронавирус забелязал струпването на много хора пред сградата на банковата институция.

Униформените започнали по високоговорителя на служебния автомобил да разпореждат на гражданите на се струпват на едно място, както и да се разредят на безопасно разстояние. Въпреки това няколко от чакащите демонстративно неглижирали опитите на униформените да въведат ред, като продължили да се скупчват към останалите. Полицаите реагирали незабавно, извършили проверка на три от лицата, които се оказали братя, както и 29-годишната жена.

Установено е, че единият от мъжете и жената са били до скоро под карантина, но тя е изтекла преди 3 дни. На тримата са съставени актове за неизпълнение на полицейските разпореждания.

Те са задържани в ареста. Дейностите по контрол над пребиваването на граждани на обществени места е надопускане струпването на много хора продължават на територията на цялата област.

Facebook logo
Бъдете с нас и във