Параграф22 Daily

§22 Новини

Влезе в сила присъдата на Анита Мейзер. Пращат я в Сливенския затвор

В Окръжна прокуратура Варна е получено разпореждане на прокурор от ВКП на РБ, въз основа на което Анита Желева, публично по-известна като Анита Мейзер, е задържана за обезпечаване изтърпяването на наложено наказание.

С влязло в сила решение от 11.02.2019 г., във ВКС на РБ е приключило наказателното производство срещу нея. Тя е призната за виновна по двете обвинения – за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг, като за всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода в размер на две години.По правилата на групирането на наказания е определено Мейзер да търпи лишаване от свобода за срок от две години при общ режим в затвора Сливен.

Наложена ѝ е и глоба в размер на 4 000 лв. Уважен е граждански иск в размер на 100 000 лв.

Припомняме, че Анита Желева бе обвинена и предадена на съд за това, че

- На 14.08.2016 год. в град Варна причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов - престъпление по чл. 122 ал.1  от НК и

- По същото време и място  предложила подкуп – сумата от 30 000 евро, на полицейски орган, за да не я задържи по ЗМВР при налични данни за извършено престъпление - престъпление по чл.304а от НК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във