Параграф22 Daily

§22 Новини

ВМРО поиска от прокуратурата да провери кмета на "Северен"

Председателят на ВМРО Пловдив Борислав Инчев внесе сигнал до Окръжна прокуратура Пловдив срещу кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Партийният лидер сезира държавното обвинение по повод медийни публикации за евентуални корупционни действия от страна на районния кмет.

До това се стигна, след  като преди десет дни Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова също с мотива за съмнителни, корупционни практики и неетично колегиално поведение. Самата Кътова обяви, че е подала в Община Пловдив насрещен сигнал към районния кмет със същите обвинения.

Тъй като и и двамата замесени в скандала са от партия ГЕРБ, според ВМРО  съвсем не се касае за вътрешен спор мжду съпартийци, а за сериозен управленски проблем. В този смисъл, „воеводите“ настояват прокуратурата и всички компетентни органи да разследват случая, а не той да се покрие от Етичната комисия на ГЕРБ като „вътрешнопартиен проблем“, съобщава градският лидер на ВМРО Борислав Инчев.

Оттам настояват и кметът на Пловдив Здравко Димитров да назначи „независим и обективен одит, а  своевременно в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и звеното за вътрешен одит на общината“.

За пълна обективност е необходимо районният кмет Стоян Алексиев да бъде в отпуск и да не присъства на служебния си пост, подертават от ВМРО. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във