Параграф22 Daily

§22 Новини

Внасят нови и нови обвинителни актове срещу наркодилърите

След проведени процесуално-следствени действия в РУМВР- Троян, в хода на операция по противодействие на наркоразпространението, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура Ловеч, са образувани три досъдебни производства за притежаване на наркотици. Така в жилище на ул. „А“ в гр. Троян, при претърсване е бил намерен плик със суха тревиста маса с тегло 16,04г., която след изследване с полеви тест реагира на марихуана.

На същата дата  в жилище на ул. „Г“, гр. Троян, при проведено претърсване е намерен плик със зелена тревиста маса с общо тегло 10 гр. При проверка с полеви тест, тревистата маса реагира на марихуана.

Отново в гр. Троян, в жилище в ж.к.“Л“, при проведено претърсване  е намерен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса с тегло 7 гр.,реагираща на марихуана. При претърсването са иззети още електронна везна, семена на марихуана и пластмасова чаша с поникнал канабис. В гардероб в същото жилище е намерена изградена система за отглеждане на марихуана с множество пластмасови чаши с пръст.

По образуваните досъдебни производства са привлечени три лица като обвиняеми за притежаване на наркотични вещества.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе е проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества на територията на община Бяла, обл. Русе.

В хода на извършените действия в гр. Бяла, служители от РУ – Бяла са спрели за полицейска проверка автомобил „Лада Нива“, управлявана от К.К. - 51-годишен мъж. В автомобила са открити забранени от закона високорискови наркотични вещества. Незабавно е извършено претърсване и изземване на две жилищни сгради и автомобил, като са установени и иззети общо множество прозрачни найлонови пликове със суха, зелена, растителна маса. На място, при полеви наркотест, същата е дала положителна реакция за марихуана. В автомобила е имало още и незаконно притежавани боеприпаси за огнестрелно оръжие. От дома на мъжа в с. Копривец, са иззети и друго голямо количество суха тревна маса (около десет килограма), реагирала също на марихуана при полеви тест, както и значителна сума пари в евро и лева, чиято равностойност е около 100 000 лв.

Общата стойност на иззетия наркотик е за над 60 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за разпространение на високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр.3 и пр.4 от НК. По отношение на К.К. е повдигнато обвинение и внесено в Окръжен съд – Русе искане, което е уважено и спрямо лицето е взета и мярка за неотклонение задържане под стража.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във