Параграф22 Daily

§22 Новини

Внасят в съда две дела срещу екс-кмета на Видин Румен Видов

До края на май две от общо петте делата срещу бившия кмет на Видин Румен Видов ще влязат в съда, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Владислав Влашев. Повечето от делата са за присвояване. Тези, по които работата в прокуратурата вече приключва, са за почистването на незаконните сметища и охраната. Забавено е разследването по друго дело, по което работи Националната следствена служба, отбеляза Владислав Влашев: "Това се очертава като най-проблемното дело. То е и най-голямото. То е делото сд признатите задължения на Община Видин към три фирми в размер на 4 700 000 лева."

Владислав Влашев обяви, че се надява до края на септември делото да бъде внесено в съда. До края на годината ще има и обвинение по друго дело срещу бившия директор на службата по земеделие във Видин Николай Тодоров, съобщиха от прокуратурата.

Общо 41 досъседебни производства за корупционни престъпления са наблюдавани през миналата година от Окръжната прокуратура във Видин. Четири лица са осъдени, с влезли в сила присъди, а едно е оправдано.

Facebook logo
Бъдете с нас и във