Параграф22 Daily

§22 Новини

Внесоха искане за имунитета на Радостин Василев от ПП

Главният прокурор на България Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Радостин Василев по предложение на Софийска градска прокуратура (СГП) от миналата седмица. В съобщение на прокуратурата се посочва, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Радостин Василев за това, че през юни 2022 година чрез заплашване той e направил опит да принуди народен представител противно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.

Започване на наказателно преследване срещу Радостин Василев е възможно само с разрешение на Народното събрание или при негово писмено съгласие, уточняват от прокуратурата.

Още миналата седмица Радостин Василев заяви, че това са опити да бъда политически сплашен или да бъде ударена „Продължаваме промяната“ - и при единия, и при другия вариант това няма да се случи.

На 13 юни 2022 г. спортният министър в оставка обяви на пресконференция, че заедно с петима депутати от “Има такъв народ” напуска партията и застава в подкрепа на правителството на Кирил Петков. Малко по-късно, на пресконференция, Тошко Йорданов обяви, че Христинка Иванова, депутат от ИТН, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне парламента, за да влезе следващия по ред от листата на партията, който да се присъедини към отцепниците

Facebook logo
Бъдете с нас и във