Параграф22 Daily

§22 Новини

Внесоха искане за отстраняването от длъжност на кмет, заместник-кмет и секретар на Община Брезово

Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла в Районен съд – Пловдив искане за отстраняването от длъжност на кмета, заместник-кмета и секретаря на Община Брезово за извършените множество нарушения при осъществяване на нотариални удостоверявания в Община град Брезово,  съобщиха от Окръжната прокуратура.

С оглед на събраните до момента доказателства, в качеството на обвиняеми за престъпления по чл.311, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК са привлечени Р. Манолов, Д. Томов, Ст. Малешкова и Ст. Стоянова. За период от 17 януари 2013 г. до 2 октомври 2014 г. в Община Брезово са извършени най-малко 114 нотариални удостоверявания на подписи в заявления от името на граждани за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди в съответен фонд за допълнително, задължително пенсионно осигуряване.

По отношение на Манолов е взета мярка за неотклонение „Гаранция” в размер на 5000 лв., на Томов в размер на 1000 лв., на Малешкова 1000 лв. и на Стоянова в размер на 2000 лв. По отношение на обвиняемите Манолов, Томов и Малешкова е внесено в Районен съд – Пловдив искане за отстраняването им от длъжност, съответно, кмет, заместник-кмет и секретар на Община Брезово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във