Параграф22 Daily

§22 Новини

Внесоха обвинителен акт срещу районен съдия

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Евелин Драганов – съдия от Районен съд - гр.Раднево, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Той е предаден на съд за закана с убийство на служител от Районен съд – гр. Раднево при изпълнение на службата – съдебния деловодител Йовка Митева (престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. с ал. 2 вр. с ал. 1 от НК).

Отношението на съдия Евелин Драганов към повечето служители в Районен съд - гр. Раднево било особено строго, понякога грубо и безцеремонно. На 05.09.2013 г. Митева изпълнявала задълженията си в сградата на Районния съд в гр. Раднево. В проведен разговор по телефона Драганов наред с отправените обиди, я заплашил и с убийство. Заканата е възбудила основателен страх у Митева за осъществяването й.

По искане на главния прокурор, на 17.12.2014г. Висшият съдебен съвет е отстранил от длъжност съдия в Районен съд – Раднево - Евелин Драганов до приключване на наказателното производство срещу него.

За престъплението по чл. 144 ал. 3 вр. с ал. 2 вр. с ал. 1 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години. Спрямо Евелин Драганов е взета мярка за неотклонение „Подписка“. По отношение на Евелин Драганов има и висящо дисциплинарно производство във ВСС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във