Параграф22 Daily

§22 Новини

Внукът на петролния магнат Жан-Пол Гети беше намерен мъртъв в дома си

Андрю Гети, внукът на основателя на американската петролна компания „Гети ойл“ Жан-Пол Гети, е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс, Лос Анджелис, предаде Ройтерс, като се позова на местни калифорнийски медии. Смъртта му най-вероятно се дължи на естествени причини или на нещастен случай, информира пък Асошиейтед прес.

Агенцията се позовава на съдебни медици и на членове на семейството. 47-годишният Андрю Гети беше намерен мъртъв в банята на дома си. Първоначално беше съобщено, че има „подозрителни обстоятелства“ около смъртта му и че се разпитват свидетели, включително бивша приятелка на покойния. По-късно се появи информация, че той от няколко месеца не се е чувствал добре и е трябвало утре да посети личния си лекар.

Андрю Гети е един от внуците на Жан Пол Гети – американски петролен магнат, един от първите доларови милиардери и известен колекционер на произведения на изкуството, основател на музеи, носещи неговото име.

Друг от внуците му – Джон Пол Гети Трети, като тийнейджър бе отвлечен в Рим. Похитителите отрязаха ухото му и го изпратиха на вестник, за да принудят семейството на плати откуп. Твърди се, че отначало фамилията не искала да плаща. След пет месеца в плен 16-годишният тогава наследник бе освободен срещу сумата от 2,7 млн. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във