Параграф22 Daily

§22 Новини

Водач, създавал опасност за коли и пешеходци, карал незаконно модифицирано БМВ

Шофьорът, който управлявал л.а. „БМВ“, бил засечен вчера на столичен булевард. Колата криволичела, форсирана от водача. На един от светофарите той потеглил с „мръсна газ“, а няколко метра след това отнел предимство на пешеходец на пътека тип „зебра”. Навлизайки с ляв завой в съседна пряка, автомобилът и водачът били спрени. При последвалата проверка се оказало, че шофьорът е без лични документи, без документи на колата и без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, а автомобилът - с видимо променена конструкция. При направената справка била установена  самоличността на шофьора -32-годишен столичанин. Последвала проверка на  автомобила в техническия пункт на КАТ, която показала, че двигателят на БМВ- то не отговаря на вписания по документи. Експерти констатирали, че  цифрите от номера на поставения  мотор са  заличени и нерегламентирано са поставени усилватели на двигателя за многократно усилване на мощността му. Малко по-късно мъжът представил документи на автомобила и договор за придобиване на собствеността, но липсвали документите за произход и собственост на монтирания двигател.

По случая е образувана преписка в Първо РУ за допълнителна документна проверка. На шофьора е съставен акт за установено административно нарушение, за липсата на „Гражданска отговорност” и отнемане на предимство на пешеходец.  Автомобилът е спрян от движение.
От отдел „Пътна полиция”- СДВР припомнят, че всяка нерегламентирана промяна по конструкцията на автомобили, заличаване на фабрични номера и други интервенции извън установения ред подлежат на административна и наказателна отговорност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във