Параграф22 Daily

§22 Новини

Военен прокурор разследва пътно-транспортното произшествие край Пловдив

По повод на пътно-транспортното произшествие от 3 май 2015 г., станала на шосето между Пловдив и Първомай, още същият ден е образувано досъдебно производство под ръководството на зам.-административния ръководител на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив полковник Максим Караджов.

При сблъсъка на два автомобила са починали редник Петко Демирев, на длъжност шофьор в логистична рота, и Дончо Илиев от гр. Първомай. От удара са били ранени трима човека, които понастоящем са настанени в болница. Причинени са щети на трети автомобил.

Досъдебното производство е образувано за установяване на виновно лице,  което при управление на моторно превозно средство е нарушило правилата за движение по пътищата и е причинило смърт по непредпазливост (престъпление по чл. 343, ал.1, б.”в”, вр.чл. 342, ал.1 НК).

До момента е извършен оглед на местопроизшествието, направени са снимки, замервания и скици. Иззети са два автомобила и съпътстващите ги документи. Назначени са две съдебно-медицински експертизи. Приобщени са кръвни проби от починалите лица. Предстои разпит на свидетели и назначаване на авто - техническа експертиза.

Действията по разследването продължават.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във