Параграф22 Weekly

§22 Новини

Военен застреля жена си пред очите на децата им

Военен застреля съпругата си при семеен скандал във Враца, а след това се простреля в главата. Драмата се разиграла пред очите на двете им деца. Сигналът за убийството е подаден в полицията във Враца малко след 9 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.


32-годишният Валери Калчев се скарал със съпругата си Клавдия и я застрелял. След това захапал пистолета и стрелял. Откаран е в критично състояние във врачанската болница, съобщиха местните медии. По-късно Калчев е транспортиран в столична болница, но лекарите не дават никакви гаранции за живота му. Цялото му лице е раздробено, като е получил и други тежки разкъсвания, съобщи bTV.


Семейството живее в блок 62 в кв. "Сениче". Пристигналите на място полицаи открили в жилището двете деца - момче и момиче на година и половина и на пет години. Те са предадени на близки. Според съседи, Калчеви имали и друго жилище в кв. "Бистрец" и рядко идвали в апартамента в "Сениче".


По неофициална информация Валери Калчев служи в поделението в Долна Митрополия. Бил преместен там, след като врачанското поделение било закрито. Според bTV, той е участвал в две мисии в Ирак, като след завръщането си от тях е станал много затворен. Съседи твърдят, че Валери бил много ревнив, семейните скандали били чести и понякога посягал на Клавдия.


На 21 януари 2013 г. в Пловдив 32-годишният сержант от авиобаза "Граф Игнатиево" Георги Тепавичаров застреля 29-годишната му съпруга Николина и двете им деца - 4-годишният Ангел и 9-годишният Илия. След това се самоуби.


Резултатите от химическата експертиза показаха, че само по ръцете на Георги има барутни частици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във