Параграф22 Daily

§22 Новини

Военна прокуратурата удари автобанда в Сливен, действала в цялата страна

Военноокръжна прокуратура –Сливен и Регионална служба „Военна полиция“ – Варна разкриха организирана престъпна група, извършваща кражби на различни марки скъпи автомобили на територията на цялата страна. Част от откраднатите автомобили били разглобявани и продавани на части, а на друга част от автомобилите били пренабивани номерата на рама и двигател, с цел препродажба.

Установено е при разследването, че организираната престъпна група има изградена структура с разпределени функции между участниците. Ръководителят на групата е гражданско лице, осъждано за кражба на автомобил. Ръководителят е давал  конкретни задачи на членовете на групата, сред които е и военнослужещ.

На 19, 20 и 22 май 2015г.  на територията на гр. Варна са извършени претърсвания на гаражи и частни домове, при които са намерени и иззети автомобили, части от тях, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, предмет на престъплението.

Привлечени са като обвиняеми ръководителят и двама от членовете на организираната престъпна група. По отношение на ръководителя и един от членовете на групата, по искане на ВОП- Сливен, на 22 май 2015 г., Военен съд - Сливен е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а по отношение на другия член – „Парична гаранция“ в размер на 3 000 лв.

Към момента продължават оперативно - издирвателните мероприятия и процесуално-следствените действия за събиране на доказателства за дейността на групата, като предстои привличане като обвиняеми и на останалите членове на групата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във