Параграф22 Weekly

§22 Новини

Волен Сидеров ще се яви днес в столичното Следствие

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще се яви днес в столичното следствие. От пресцентъра на "Атака" съобщиха, че Сидеров ще направи изявление за медиите пред следствието заради досъдебно производство срещу него в 10,45 часа. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за хулиганство и за нанасяне на средна телесна повреда на полицай, заради инцидента на летище Варна. Конфликтът с неговото участие на летището, както и участието на депутати от "Атака", стана на 6 януари 2014 г.


Тогава при спречкването на летище Варна, лидерът на "Атака" Волен Сидеров прояви агресия срещу френския дипломат Стефани Дюмортие, както и към директорка на "Алианс франсез" във Варна. Дюмортие е аташе по въпросите на сътрудничеството в областта на френския език, притежава дипломатически паспорт и статут.


При описанието на скандала в самолета стана ясно, че е имало скандал и "разговор на висок тон" между Сидеров и жена, пътуваща във втора класа, за която тогава се предполагаше, че е негова сътрудничка. После Сидеров се нахвърлил да бие младеж, който го нарекъл "простак".


По разпореждане на главния прокурор бе образувано досъдебно производство за инцидента на летището във Варна, съобщи тогава говорителят на главния прокурор, Румяна Арнаудова. Пострадалите са млад мъж и полицай от "Гранична полиция", който е ударен в главата.


Има показания, че Волен Сидеров е нанесъл удар. Преди това е имало спречкване между депутати от "Атака" и пътуващи, които не са провокирали насилието.


В хода на разследването са били разпитани 22-ма свидетели, освидетелствани са две пострадали лица, назначени са две съдебни експертизи, назначени са били и действия за разпознаване. Установено е, че в скандала на летище "Варна" освен Волен Сидеров, са участвали още Елица Гаджева, Десислав Чуколов и други народни представители от "Атака".


"Двама са пострадалите - Димитър Бахнев и полицай Костадин Колев. По повод нараняванията на Колев е установен травматичен отток в областта на лявата скула, а на "Бахнев - на долния клепач на дясното око, каза още Арнаудова. Разпитваме тези, които са на разположение на разследващите органи, подчерта тогава тя".

Facebook logo
Бъдете с нас и във