Параграф22 Weekly

§22 Новини

Воронежски робовладелец получи четири години затвор

Областният съд в руския регион Воронеж осъди на четири години затвор ефективно - в колония със строг режим, някой си Сурик Броян, който използвал на своята ферма робски труд, съобщи информационната агенция РИА "Новости".


Според обвинителното заключение, от септември 2011 г. до февруари 2012 г., Броян с измама е привличал на своята ферма самотни мъже от различни части на региона, повечето от които са били съдени по-рано. Робовладелецът ги заставял с насилие и заплахи да му работят в стопанството без пари, пребивал ги, забранявал им да напускат територията на фермата, държал ги постоянно гладни.


Руската полиция научила за робовладелеца случайно, едва след като един от робите бил пребит почти до смърт от охранителите на фермата заради опит за бягство. Мутрите от охраната се уплашили, че мъжът може да умре от нанасения му побой и го закарали в местната болница, където робът прекарал няколко дни в реанимацията, след което разказал всичко на местната полиция.


Районната прокуратура възбудила незабавно наказателно преследване по случая, съгласно член от руския НК - "Използване на робски труд".


През май 2013 г. районният съд в града признал робовладелеца Броян за виновен като му е наложил наказание от пет и половина години затвор при 5 годишен изпитателен срок. Но руската прокуратура обжалвала тази мека осъдителна присъда и успяла да постигне  ефективно лишаване от свобода за Сурик Броян в апелативната инстанция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във