Параграф22 Daily

§22 Новини

ВОС остави в ареста наркодилър за притежание и разпространение на дрога

Жулиян Михалев, привлечен миналата седмица като обвиняем за притежание на дрога, предназначена за наркопазара, от днес ще търпи най-тежката процесуална мярка за принуда “задържане под стража”, определена му от Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура.

След полицейската акция по задържането му и процесуално-следствените действия, органите на реда иззели от Жулиян голямо количество хероин, кокаин и амфетамини. Обвиняемият сам е посочил на разследващите тайника, в който се съхранявали веществата. Експертиза установила, че иззетата дрога е 143 грама хероин, 3,80 грама кокаин и 15,80 грама амфетамини. Освен наркотиците полицаите открили електронна везна и множество пликчета, приготвени за разфасоване на веществата. Тези доказателства, както и гласните свидетелства, обосновават по категоричен начин предположението, че Жулиян е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Освен тежестта на престъпното деяние, безспорно е и второто законово основание за ареста на Михалев - опасността да се укрие или да извърши друго престъпление. Пресслужбата на съда припомня, че той има две споразумения за ефективни присъди в биографията си. Първата е от 2008 г. - 3 години и половина затвор за участие в престъпна група за разпространение на наркотици и през 2011 г. е второто споразумение за ефективна 5 годишна присъда за наркоразпространение.

Миналата година Михалев е бил условно предсрочно освободен и към настоящия момент изтърпява остатъка от тази присъда с пробационни мерки. Ето защо настоящата престъпна дейност е при условията на опасен рецидив за него. След като определи постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за Жулиян Михалев, разследван за притежание на голямо количество наркотици, предназначени за наркопазара, престъпна дейност извършена при условията на опасен рецидив, ВОС посочи датата 5 май 2015 г. като възможност мярката да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във