Параграф22 Weekly

§22 Новини

Временната комисия за Христо Бисеров изслуша Цветан Бонев и Деян Стефанов

Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и ДПС, изслуша днес Цветан Бонев, член на Национално движение "Свобода".


Пред депутатите Цветан Бонев каза: "На 27 декември в 10.00 часа ми се обади Бисер Миланов и ме осведоми, че ме чака Върбан Маринов на бар в град Русе. Оттам ме взе и каза, че ще ме откара до София. След пристигането си в София Бисер Миланов ме уведоми, че се е видял с Бойко Борисов. Какво са обсъждали и коментирали - на мен лично не бе казано".


Той обясни, че е била получена инвестиция от 12 000 лева. "Информацията ми е, че Върбан Маринов предава парите на Бисер Миланов на същия ден в 17 часа", посочи Бонев. "Дойдох в София, за да участваме в протестите като национално движение "Свобода". Има спуснати лица, които контролират енергията на протестите и се получава объркване, дават се финансови средства на определени лица и се злоупотребява с чистите хора. На мен лично никой не ми е дал. Има информация, че такива пари са давани от различни политически сили, но аз лично не съм видял", каза той.


Цветан Бонев отрече да познава Пламен Нунев.


Временната анкетна комисия изслуша и Деян Стефанов, който обясни, че срещата между Бойко Борисов, Бисер Миланов и Йордан Бонев е продължила между два часа и половина и три часа. "Аз и Марио чакахме в колата. След срещата Бисер беше доста превъзбуден. Бисер не обича да коментира пред нас по принцип. Пред нас не са коментирали какво е станало вътре. Беше въодушевен от срещата. Бисер чакаше нещо, казваше - спокойно, всичко ще се оправи. Според мен, очакваше финанси за протестите - ние с това се занимавахме", заяви още Деян Стефанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във