Параграф22 Daily

§22 Новини

Всеки 20-ти студент нa Острова плаща образованието си със секс услуги

Проучване на Университета в Суонзи показа, че един на всеки 20 студенти във Великобритания е работил в секс индустрията по време на следването си, пише британският вестник The Daily Mirror. Липсата на средства е посочена като основен фактор, заради който младите хора са предоставяли сексуални услуги.

Според доклада броят на мъжете, които са заети в бранша, е по-висок, отколкото този на дамите. Проучването, в което са се включили 6750 студенти, показва, че 5% от мъжете и 3,5 % от жените са работили в секс индустрията. Услугите, които повече от 100 хил. студенти са предлагали, варират от събличане по интернет и компаньонство до проституция. Цели 22% от участвалите в анкетата признават, че поне веднъж сериозно са обмисляли възможността да подпомогнат бюджета си, предоставяйки сексуални услуги.

Д-р Трейси Сагар, ръководител на изследването, призова университетите в Обединеното Кралство да положат повече усилия за осигуряването на необходимата подкрепа на студентите и да разработят специфична политика, която да се справи с проблема. "Сега вече имаме категорични доказателства, че студентите ни са ангажирани в секс индустрията. По-голямата част о тях пазят професията си в тайна и това е така, защото се страхуват от социалната стигма и възможността да бъдат критикувани от близки и роднини", коментира д-р Сагар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във