Параграф22 Daily

§22 Новини

Всеки втори водач е засечен в нарушение, задържан е и шофьор с фалшива книжка

В специализираната операция по превенция на пътнотранспортния травматизъм, проведена вчера в интервала  от 16 до 22 часа вчера, се включиха полицейски служители от всички управления на МВР в структурата на ОДМВР-Кърджали.

В хода на акцията са проверени 377 моторни превозни средства и 686 лица. 180 са установените нарушения на ЗДвП, за които са съставени 19 акта и 78 фиша, заснети са с технически средства 83 клипа за превишена скорост. Четирима водачи са управлявали със скорост от над 100 км/час при ограничение 60 км/час.

Рекордьорът е по главния път  - със 138 км/час. 33-годишен водач е представил фалшива шофьорска книжка, издадена в чужбина. Той  бил проверен на бул.“България“ в областния град. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Незаконен превоз на животни е извършвал 38-годишен водач на товарен „Фолксваген“, констатирали полицейски служители при проверка в село Габрово вчера около 18.30 часа. Мъжът не представил разрешителни документи.

Съставен е акт за административно нарушение по Закона за ветеринарномедицинската дейност от служители от Областната дирекция по безопасност на храните.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във