Параграф22 Daily

§22 Новини

Всички на манифестация!

Тази страна е обречена на комунизъм и това си е! Завчера при разправиите в един ден по декларацията за националните приоритети и по отчета на правителството за 100-те му дни двамата бивши премиери Сергей Станишев и Бойко Борисов се манифестираха на комунист. На Борисов декларация му приличала на комунистически манифест. А Станишев знаел, че Борисов като бивш член на БКП, при това много ревностен, явно е останал във времето на комунистическия манифест. Както и да го въртиш и сучеш, изводът е ясен - националните приоритети са комунистически.


Докато обаче ги постигнем, ще се ядем и мачкаме като диви капиталисти. Но пък така ще се мачкаме, че да запазим нерушимото комунистическо единство. Как например да си обясним, че управляващите чиято война с ГЕРБ друса политпейзажа ката ден, правят всичко възможно да върнат Борисов на бял кон? Професионалната квалификация на новоназначения заместник-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов се оказа кинезитерапия. Симпатяга със загладен косъм, който май никога нищо не е работил. Бил нещо по спорта, после кацнал в ДПС-то и край с трудовия стаж.


В пореден опит да си премести екзактно наратива от единия кулоар в другия, както блестящо написаха колеги вестникари, шефът му Лютфи Местан надмина себе си. Първо, Ибрямов бил колега по ВИФ с господин Цветан Цветанов. После обаче завършил престижния Нов български университет с още по престижния профил политически мениджмънт. И точно това образование натежало в крайна сметка. Странно как Ибрямов е пропуснал да врътне в НБУ-то една докторантурка срещу съответния финансов или търговско-влиятелен масаж на престижния ВУЗ. Но и без да е доктор, той не бил калинка, а високо интелигентен, мислещ, вече на 36 години млад човек, който се ползва с категоричното доверие на ДПС. как да не му направиш едно министерство, с което да масажира инвеститорите? А преди да е проектирал инвестиционно нещо друго освен верността си към партията, шефовете й са сигурни че той ще оправдае тяхното доверие.


Ашколсун, господин Местан! С този наратив калинките на ГЕРБ ще избледнеят, а черните точки на вашите ще прелеят в кърваво червено. Как после третият виден спортист, Бойко Борисов да не е толкова широко скроен и широкопрофилен в изявите си? Докато вие карате демоде с телевизии и парламентарни трибуни, той манифестира вече всеки ден в социалната мрежа. Един ден оплаква бежанците от Сирия и жителите на Харманли, чийто кмет си нямал хал хабер от надвисналата опасност. После хвърли бомбата, че внася вот на недоверие срещу кабинета Орешарски за цялостната му политика. Но пусто ръцете го сърбят за присъствие във Фейсбук, та последва ново двайсет - вотът на недоверие за цялостната политика щял да бъде разделен на части. Това решение го взехме благодарение на вас, вашите коментари и логиката, която ни предложихте, манифестира загриженост за гражданството лидерът на ГЕРБ. За тази светла мисъл може и да е помагала някоя калинка от антуража му, но профилът си е негов. При това истински и преживял катарзиса на хакването.


В борбата за комунизъм печели онзи, който е башмайсторът на лъжите. Парламентарната група на ГЕРБ ще посочи Сто мерки, сто лъжи на кабинета Орешарски. Напомниха им, че докато бяха на власт нито взеха толкова мерки, нито ги изпълниха, а лидерът им събираше тежката артилерия от министрите си по кръстовищата. Лъжа, и това не е правил. Ставало е направо по телефона, но просто не всеки запис има публичната съдба на записа Банкя. Въобще всички лъжат, а най-зле в тази категория се справя премиерът Орешарски. Достатъчно е само да чуем обясненията му по обвинението, че саботира арбитражното дело в Париж за АЕЦ Белене.


Хем призна проблема, хем опитва да спаси кожата на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, за когото знаем какъв виден енергетик е. Първо е притеснен от арбитража, после гаси огъня с: Арбитражът е затова, ще видим накрая какво ще стане. Ами то е ясно отсега - ще има манифестации. И гол комунизъм за манифестиращите като крайъгълен камък на националното единство.


Огнян Стойчев

Facebook logo
Бъдете с нас и във