Параграф22 Daily

От прокуратурата обещават:

Всички престъпления по линия на приватизацията ще излязат наяве

Където има данни за престъпления по линия на приватизационните сделки, ще бъдат образувани досъдебни производства. А ако има изтекла давност, обществеността ще бъде информирана за целия приватизационен процес и нанесените щети от нея. Това обеща говорителят на главния прокурор Сийка Милева по отношение на възложената от Иван Гешев на ДАНС проверка за разследване на цялата приватизация по време на прехода.

"Проверката ще обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства. ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение", започна Милева.

В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори в случай на тяхното неизпълнение. Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри", добави още говорителят на главния прокурор.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във