Параграф22 Daily

§22 Новини

ВСС организира дискусия за съдебния контрол върху използването на СРС

В сградата на Националният институт на правосъдието (НИП) се проведе организирана от Висшия съдебен съвет дискусия за съдебния контрол върху използването на СРС. В нея участваха председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, заместник-председателят на ВКС и председател на наказателната колегия Павлина Панова, председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков и членовете му Огнян Атанасов и Огнян Стоичков, както и директорът на НИП Драгомир Йорданов, председатели и зам председатели на апелативните и окръжни съдилища прокурори от ВКП.

След експозе на доклад от Националното бюро за контрол на СРС се състоя четири часово обсъждане в хода, на което бяха споделени работни проблеми, тълкувания на неясни текстове от закона и добри практики. Предложени и дискутирани бяха и идеи за изменение и допълнение на ЗСРС. Председателят на ВКС Лозан Панов посочи, че това е трета среща на съдии по проблемите на ЗСРС. Той благодари на ВСС за организацията и на Бюрото за контрол над СРС за дейното участие и посочи ползата от дискусията за преминаване от констатиране на проблемите към конкретни мерки, включително и промени в закона.

Комисията за професионалната квалификация информационни технологии и статистика на ВСС, организатор на срещата ще представи на участвалите институции, информация за изразените становище с копие до Комисията по правни въпроси на Народното събрание с оглед обсъждания на промени в ЗСРС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във