Параграф22 Daily

§22 Новини

ВСС върна делото на Румяна Ченалова на дисциплинарния състав за изясняване на допълнителни обстоятелства

ВСС върна делото на Румяна Ченалова на дисциплинарния състав за изясняване на допълнителни обстоятелства, стана ясно днес след обед. Това е първото дисциплинарно производство, образувано срещу Румяна Ченалова и, което вече близо две години не може да бъде приключено.

Делото е образувано на 25 юли 2013 година заради действия на Ченалова във връзка със монопола „Македония табак”. По този казус се водеше разследване, което в последствие беше прекратено и материалите бяха изпратени у нас. Разследването се водеше през 2014 година, но така и не се стигна до повдигане на обвинение на Румяна Ченалова. Именно поради този факт, се очакваше днес дисциплинарното производство да приключи. Но след проведено закрито заседание магистратите решиха, че има все още какво ида се изяснява по случай, затова и върнаха делото на дисциплинарния състав. А самото предложение на състава беше Ченалова да не бъде наказана.

Румяна Ченалова беше поканена да бъде изслушана във ВСС във връзка с това дисциплинарно производство, но така и не се появи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във