Параграф22 Daily

§22 Новини

ВССейсбук

Всичката Мара втасала, само не се вчесала! Така виждаме ние грандиозния пиар удар на Висшия съдебен съвет (ВСС)да си направи страница във Фейсбук. Това било заложено в комуникационната му политика за 2014 -2018 г." Един вид - с ново лице и с нов имидж през новия програмен период.


Доводите на ВСС - профилът в социалната мрежа бил още една възможност за гъвкаво, обективно и ефективно обявяване на решенията, позициите и посланията, които ВСС отправя към обществеността. Това било обаче само поредната стъпка на съвета към модернизиране на връзките му с публичното пространство, "израз на желанието за още по-активна прозрачност в неговата дейност".


Че са усвоени едни пари за подобен абсурд - ясно, както и че ВСС наистина може да се нарече виртуален . Мислим си обаче, че дори и Фейсбук не е идеалното средство за изпиране на черни съвести. Истината е, че и без комуникационен план за действие информацията между ВСС и обществеността тече безупречно. Всички разбират бързо, еднозначно и с пристъп на отвращение посланието на поредното му кадрово безобразие. Както и дълготрайния му, категоричен и безотказен слугинаж за сметка на правосъдието.


Страницата била създадена впрочем още на 19 юни, но харесан материал още няма. А текстовете вътре са от сорта какво е свършил съветът на поредното си заседание. Има няколко десетки харесвания по принцип на цялата страница, но кои са харесващите и какво му харесват на ВСС-то няма как да знаем. Допускаме, че членовете и администрацията, плюс техните семейства са се наговорили да "лайкват", което е напълно разбираемо. Срещу подобни заплати, хонорари и възможности за търговия с влияние можеха и повечко да се постараят. Като например да си изпращат един на друг покани за приятелство или да се приветстват с ухилени селфита.


Пък току виж някой споделил и атрактивна снимка от разговор на бяла покривка с бяло вино и калмари. Или пък от хотелска веселба в Приморско. Активна прозрачност и гъвкава обективност в действие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във