Параграф22 Daily

§22 Новини

Втори човек се самозапали в близост до църквата в Сандански

Само ден след като фотографката Лидия Петрова от Нови Искър се самозапали пред президентството в центъра на София, примерът й бе последван и от човек в провинцията. Този път жертвата си е драснала клечката в Сандански. По информация на местните медии трагедията се е разиграла в двора на голямата църква в града. Предварителните данни сочат, че човекът е в тежко шоково състояние, съобщава Блиц.

Мъжът, който се е самозапалил в Сандански, е 48-годишният Николай М, стана ясно скоро след първата информация за настъпилото аутодафе. Случаен човек, който е бил на гробищата, е видял пламъците и се е втурнал да спасява самоубиеца, допълва пък „24 часа“. Николай е с над 25 % изгаряния, а мъжът който се е опитал да му помогне е с обгорели ръце. Самозапалилият се имал психични проблеми и често обикалял района на гробищата.

Пострадалият е откаран веднага в болницата в Сандански, но се очаква да бъде транспортиран в клиниката по изгаряния в Пирогов.

Според успокоителната версия на полицията, мъжът, който пламна в Сандански днес към 17.30 ч., може да е жертва на инцидент. Според криминалистите най-вероятно не се касае за умишлено самозапалване, а за нещастен случай. По първоначална информация мъжът е пламнал от досег с горящи свещи, твърди struma.bg. Не е ясно обаче как човек ще пламне като факел от едни свещи - и то в двора на църквата, ако няма леснозапалими платове или течности по себе си, твърдят скептици, невярващи за нищо на света на тезите на органите на реда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във