Параграф22 Weekly

§22 Новини

Втори опит за палеж на дома на шефа на полицията в Плевен

През март Йордан Каменов заяви, че палежът не е свързан с лични интереси. Втори опит за палеж на жилището на директора на плевенската полиция е извършен на 13 април, съобщиха от МВР. Подпалена е входната врата. Сигналът е подаден в неделя в 9.20 ч., съобщиха от плевенската Областна дирекция на МВР.


При огледа е установено, че при опита за запалване на входната врата на апартамента в ж.к."Дружба тя е опушена. Окръжната прокуратура образува досъдебно производство по случая, заяви говорителят й прокурор Рени Кирилова, цитирана от БТА. Тя уточни, че по разследването ще работи същият екип, който работи по първия случай за опит за палеж на същото жилище в нощта срещу 1 март т.г.


Тогава неизвестни нападатели избили патрона на входната врата, впръскали в апартамента запалителна течност и драснали клечката. Пожарът обгорил вратата, но не се разраснал в жилището на главен инспектор Йордан Каменов. В апартамента бил само единият му син.


"Двете досъдебни производства са обединени в едно дело, защото е един предметът на посегателството", поясниха от прокуратурата. Очаква се директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов да коментира ситуацията на пресконференция утре. Преди месец той заяви, че палежът не е свързан с лични интереси, а е престъпление срещу него като длъжностно лице. По думите му е опит за сплашване на него и семейството му и за дискредитиране на професионалните му действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във