Параграф22 Weekly

§22 Новини

Вълна от въоръжено насилие залива САЩ

Четирима души са загинали и няколко други са ранени при стрелба в тексаската военна база „Форт Хууд”, пише либералният английски вестник The Guardian. Дивизията, която е базирана във „Форт Хууд” е изпратила съобщение до всички хора в базата да затворят вратите и да стоят далеч от прозорците. „Имаше стрелба в базата. Има данни за ранени хора. В момента на мястото работят медицински екипи. Към момента няма повече информация”, са заявили от базата в своя интернет сайт. От шерифството в района са изпратили хора, да неутрализират стрелеца. Говорителят на ФБР Мишел Лий заяви, че неговите агенти също са в действие.


Четиричасовата тревога във военната база „Форт Хууд” беше отменена, предаде по-късно Reuters. Средствата за масова информация съобщават, че стрелецът - Иван Лопес, също е загинал. Отбелязва се още, че инцидентът е станал, заради конфликт между Лопес и негови колеги.


В другия край на страната - в американския град Кент пък са съобщили за стрелба на територията на единия от кампусите на местния университет, предаде РИА Новости. Съобщава се за изстрели недалече от сградата Bowman Hall, която се намира в основния район на учебното заведение. Полицията е пристигнала на мястото на произшествието. Засега няма данни за жертви или ранени.


Това е втория случай на употреба на огнестрелно оръжие на обществено място в САЩ само за последното денонощие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във