Параграф22 Weekly

§22 Новини

Въоръжен ограби бензиностанция в Търговище

Въоръжен мъж ограби бензиностанция в Търговище тази нощ, съобщиха от пресцентъра на полицията в града. Обирът е станал нощес около 1,25 часа.


Въоръженият мъж влязъл в бензиностанцията и заплашил дежурния служител - 21-годишен младеж от Търговище с пистолет. Откраднати са едва 600 лв.


Служителят веднага е подал сигнал в полицията. Според него нападателят е напуснал района на бензиностанцията пеша.


"В момента се установяват марката и модела на оръжието, както и редът за инкасирането на парите в обекта", каза началникът на РПУ-Търговище главен инспектор Николай Ненков, цитиран от БТА.


По думите му в бензиностанцията е имало и други пари, но са взети тези, поставени на леснодостъпно място.


Нападателят е бил облечен с камуфлажно яке и спортни панталони с джобове. Имал е маска на главата и ръкавици, пръстите на които били отрязани. Мъжът явно е разполагал с информация за обекта, тъй като от видеозаписите се вижда, че избягва камерите или застава с гръб към тях. Той е взел и паник-бутона, за да не може служителят да сигнализира за нападението. Грабителят накарал служителя на бензиностанцията да постави сам парите в джоба му, за да не оставя отпечатъци.


В началото на март въоръжен и маскиран мъж ограби бензиностанция на столичния булевард "Г. М. Димитров". След обира нападателят успя да избяга.

Facebook logo
Бъдете с нас и във