Параграф22 Daily

§22 Новини

Въоръжена банда открадна 15 млн. долара от летището в столицата на Чили

Полицията в Чили издирва членове на въоръжена банда, откраднали пратка в пари в брой на стойност около 15 млн. долара от склад на летището в столицата Сантяго, съобщава BBC. Най-малко седем мъже са влезли в товарната зона на летището, където парите са били съхранявани и са принудили охранителите да предадат парите под заплаха с оръжие. Те са използвали две превозни средства, като едното е било боядисано в цветовете и с логото на куриерската компания DHL.

Полицията каза, че подозира, че бандата е имала "вътрешна информация". Пратката в брой на долари и евро е пристигнала от чужбина малко преди грабежа и е трябвало да бъде отнесена в банки в Чили. Служител от охраната на летището е бил ранен, след като получил удар в главата. Един от микробусите, използвани при грабежа, по-късно е бил намерен изоставен и частично изгорен. Полицията уточни, че той не принадлежи на куриерската фирма DHL, но е бил боядисан да изглежда, че е такъв.

Това не е първият път, в който се ограбва многомилионна сума от летище "Артуро Мерино Бенитес". През 2014 г. банда от деветима мъже отрадна пратка в пари брой на стойност 10 млн. долара.

След този грабеж шефът по сигурността на летището по това време беше уволнен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във