Параграф22 Daily

§22 Новини

Въоръжени ограбиха банков клон в София

Двама въоръжени бандити обраха клон на банково-застрахователното дружество Алианц в София и задигнахаnbsp; около 60 000 лева - по непотвърдени данни


Обирът е станал малко преди 9.00 ч., когато двама високи мъже с каски на мотористи и с пистолети в ръцеnbsp; влезли в офиса на бул. Княз Ал. Дондуков 123 - до моста Чавдар. Ударът е бил извършен минути след като офисът бил зареден с пари от инкасо-автомобил.


Нападателите заплашили с оръжието и вързали двете касиерки и охранителя, взели всички налични пари и избягали. Служителите в офиса не са пострадали сериозно. Според очевидци двамата обирджии си тръгнали пеша, а след това се качили на превозно средство - мотор или кола. Тепърва се уточнява точната сума. Ще уточняваме и дали са избягали с мотор, заяви шефът на отдел Грабежи към Столичната полиция Илко Илиев.


Задържани и заподозрени няма. Малко след като сигналът за грабежа бил подаден в полицията, районът беше блокиран от служители на реда и следователи, които извършиха оглед на мястото.


Това е поредният въоръжен грабеж на банков клон, извършен от мотористи. В началото на април тази година бе ограбенnbsp; банков клон в Студентски град. Моторизирани нападатели ограбиха и бензиностанция в Бухово в края на август. В началото на този месец по сходен начин бяха задигнати доставените пари за пенсии от пощенски клон в Челопечене. До момента няма данни някой от случаите да е разкрит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във