Параграф22 Daily

§22 Новини

Въпроси на Параграф 22 до Центъра за градска мобилност без отговор повече от седмица

Преди седмица изпратихме по e-mail въпроси до Центъра за Градска мобилност в София по повод на провеждано от нас журналистическо разследване. Мейлът бе изпратен, но нямаше отговор, нито съобщение за получено електронно писмо. И така повече от седмица.

Това са въпросите, които зададохме на Центъра за градска мобилност. Ще им ги изпратим отново, ако са ги загубили. Пък и да им напомним, че няма лесно да се откажем от намерението си да намерим отговор на вълнуващите ни теми.

1. Какви права упражнява ЦГМ по отношение на движението на МПС в София? На основата на какъв нормативен акт е тази оторизация?

2. Какъв е делът на сината и на зелената зони спрямо общата пътна мрежа на столицата?

3. Какъв  е размерът на приходите от такси и глоби за паркиране в синята и в зелената зони на града за 2017 г. и за 2018 г.?

4. Колко служители работят ЦГМ? Какъв е средният размер на техните трудови възнаграждения? Какъв е размерът на брутните възнаграждения на мениджмънта на ЦГМ?

5. Ще се изпълнят ли очакванията на народа цялата градска мрежа на столицата да стане само синя и зелена зони?

6. На входовете на столицата от южната дъга на Околовръстното шосе ще се изградят ли буферни паркинги, кдето жителитена Драгалевци, Бояна и Симеоново да могат да оставят колите си и да ползват метрото?

Facebook logo
Бъдете с нас и във