Параграф22 Weekly

§22 Новини

Върнаха делото Белнейски за ново разглеждане

Върховният касационен съд (ВКС) връща делото за убийството на сестрите Христина и Росица Белнейски за ново разглеждане. Това става ясно от решение, публикувано в петък на сайта на съда. Според него делото се връща на Пловдивския окръжен съд, който в друг състав трябва да разгледа отново случая.


Наnbsp; 23 ноември миналата година Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата от първа инстанция за доживотен затвор без замяна за подсъдмия за убийството на сестрите Лазар Колев. Той беше осъден да плати на родителите на жертвите обезщетение от 400 хил. лева. Според пловдивските магистрати повдигнатите обвинения срещу Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза е изцяло опровергана.


В мотивите за своето решение обаче върховните магистрати пишат, че съдът е допуснал нарушения на правилата за проверка и оценка на доказателствата по делото, които са съществени, защото са ограничили правата на страните в процеса и са възпрепятствали правилното приложение на закона. Поради което и връща процеса в самото му начало.

Facebook logo
Бъдете с нас и във