Параграф22 Weekly

§22 Новини

Върнаха на прокуратурата делото срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев

Окръжният съд вБургас спря и върна на прокуратурата за доразследване наказателно дело за предумишлено убийство срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев, съобщиха от пресцентъра на магистратурата.


Повод за това е решение на ВКС, с което е отменена присъда срещу Тодор Неделчев. ВКС разгледа дело по предложение на Окръжен прокурор - Бургас, за частична отмяна на присъда на Апелативен съд - Бургас и връщане на процеса в досъдебното производство. С тази присъда Неделчев, Бойко Стоянов и Пламен Дишков са осъдени за предумишлено убийство, извършено в съучастие. С нея на Неделчев е наложено наказание 16 години лишаване от свобода.


С въпросното решение на ВКС се отменя осъдителната част от присъдата и решение на Апелативен съд - Бургас против Неделчев и се дава указание, делото да бъде върнато на Окръжния прокурор за допълнително разследване.


В съдебния процес Неделчев е съучастник в обвинението с Пламен Дишков. Срещу Дишков в Окръжен съд - Бургас вече е образувано наказателно дело. Това налага двете съдебни производства да бъдат обединени в едно, което бе върнато на прокурора за доразследване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във