Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Facebook: Разкриха за часове крадли на iPhone

Семейството на македонския певец Дарко Релушкоски стана жертва на две крадли. Съпругата на Дарко работела в аптеката си в столичния квартал "Овча купел", когато две девойки на видима възраст около 18 години откраднали нейния iPhone. Те сигнализирали за кражбата в полицията, но от там им обяснили, че е почти невъзможно да открият апарата, тъй като крадците сменяли идентификационните номера, разбивали и паролите в iCloud. До мобилните оператори пък се обръщали само при тежки криминални случаи. Независимо, че семейството предоставило снимки и запис, останали с впечатление, че трудно ще си върнат откраднатия телефон.

"Тогава пуснах снимките във Facebook и нямаше и час и двете бяха разпознати. Знам от кой квартал са, други пострадали дори ми дадоха телефоните им. Писах им в профилите да ми върнат смартфона, но и до днес го няма. Даже бабата на едната е разбрала за случая и дойде в аптеката. След като видя записа и обеща да съдейства момичетата да отидат до магазина, където е заложен. Дано не са го продали", разказа пред Dnes.bg Дарко.

Той допълни, че е писал в профила на едната крадла, но преди няколко часа видял, че той вече е изтрит. "Изумен съм колко бързо хората помогнаха, а знам, че има десетки пострадали като мен. Просто не дават гласност на случилото се. Оказа се, че социалните мрежи могат да помогнат в случаи като моя", допълни още Дарко.

Той е категоричен, че не иска да унижава момичетата, но е изненадан в какво време живеем, в което деца така хладнокръвно крадат. И как полицията нехае, но социалната мрежа не си трае...

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във