Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна хванаха шофьор с почти 4.68 промила алкохол

Шофьор във Варна беше задържан с рекордно количество алкохол зад волана. Дрегерът на полицията е отчел 4,68 промила. При проверката 38-годишният водач е бил почти неадекватен, а движейки се по един от основните булеварди едва не е предизвикал катастрофа.

„Забелязахме, че по един от булевардите се движи лек автомобил, който криволичи по пътното платно. Извършвайки десен завой, той отне предимството на няколко други автомобила. Тогава разбрахме, че е под въздействието на алкохол или други вещества”, разказва ст. полицай Стилян Стоянов от 3-то РПУ-Варна. Служителите на реда добавят, че движенията на шофьора са били некоординирани и е имал силна миризма на алкохол. „Той не разбираше за какво става въпрос, подпираше се на колата. Всичко приключи добре и без опасност за другите на пътя. Става дума за огромно количество алкохол”, разказват полицаите.

„Количеството е много голямо. Би било субективно да преценим колко точно. Това е най-голямото количество алкохол, което сме констатирали с техническо средство в цялата ми практика”, разказва началникът на „Пътна полиция”-Варна гл. инспектор Петко Камбуров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във