Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна осъдиха мъж за теглене на пари от чужди банкови карти

20-годишният Мартин Н. получи осъдителна присъда и глоба, след като е бил признат за виновен за кражба на чужди движими вещи и теглене на пари от чужди банкови карти. За всяко от двете престъпления  Варненският окръжен съд му наложил наказания, като му е определил да търпи три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок.

С присъдата, постановена при условията на задочното производство, тъй като подсъдимият се намира в испанска наркокомуна, осъденият ще плати и глоба в размер на 447 лева. Съдът е уважил и граждански иск в размер на 1262 лева, платими със законната лихва от датата на престъпленията – 13 май 2019 год. до окончателното им изплащане на потърпевшия.

На 12 срещу 13 май 2019 г. Мартин успял да открадне от паркиран автомобил във Варна маркова мъжка чантичка, раница и 7 банкови карти, както и други вещи на обща стойност 1198,50 лв. За периода от 21 часа на 12 май до 10 часа на 13 май 2019 г. при условията на продължавано престъпление използвал чуждите платежни инструменти, като извършил няколко успешни трансакции безконтактно на стойност 223 лева. Три пъти не успял да плати, тъй като наличностите по картите не били достатъчни.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка в 15-дневен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във