Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна осъдиха условно мъж за злостно хулиганство

Районният съд във Варна осъди 32-годишен мъж, причинил по хулигански подбуди телесни повреди на две лица. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Даниел С. бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 4 години изпитателен срок, съобщиха от първоинстанционната магистратура.


Инцидентът възникнал на 4 септември 2012 г. в междублоково пространство в квартал "Владислав Варненчик". Вечерта около 20:30 часа, в явно нетрезво състояние, осъденият се придвижвал пеш из квартала, като блъскал по капаците на паркирани край блоковете автомобили с носена от него бухалка.


Мъж, който бил на разходка навън с внучето и кучето си, направил забележка на подсъдимия и неочаквано получил внезапен удар зад тила с бухалката, при което паднал на земята. Детето се разпищяло и по терасите на блока излезли хора, които се развикали. Бащата на детето излязъл на паркинга да се притече на помощ на тъста си и успял за кратко да задържи подсъдимия. 32-годишният Даниел С. обаче успял да се отскубне и насочил агресията си към възрастен мъж от съседен вход, който също му направил забележка. Той го съборил на земята и продължил да го рита, в резултат на което пострадалия изгубил съзнание. Междувременно била извикана полиция и служителите на реда успели да задържат извършителя в близост до мястото на инцидента.


В резултат на нанесените удари един от пострадалите получил лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания по главата, контузия на пояса и ожулвания. Другият пострадал получил средна телесна повреда, изразяваща се в изпадане в безсъзнателно състояние - разстройство на здравето, временно опасно за живота.


32-годишният Даниел С. е с чисто съдебно минало до момента. Съгласно одобреното от Районния съд споразумение, подсъдимият приема и се задължава да изплати на всеки от пострадалите сума от 1000 лева като обезщетение за претърпените неимуществени вреди от деянието.


Съдебният акт е окончателен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във