Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна предадоха на съд млада жена за противозаконно теглене на пари от чужда банкова карта

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 22-годишната Н. Т. за кражба и противозаконно теглене на суми от чужди банкови карти. На 14 ноеври 2018 г. пострадалата Л. М. посетила "Гранд Мол Варна", когато в магазин „Уаикики“ била забелязана от обвиняемата Н. Т. Последната, под прикритието на държани в едната си ръка закачалки с дрехи, отнела от чантата на Л.М. портмоне с 200 лева и банкови карти. ПИН-кодовете на картите били съхранявани в същото портмоне.

Н.Т. незабавно напуснала мола и отишла до най-близкия банкомат в района на Автогара-Варна. Изтеглила с две карти, чрез четири еднообразни трансакции, общо 1600 лв.

Пострадалата установила липсата на портмонето си по-късно през деня и сигнализирала полицията. При преглед на охранителните камери на магазина била установена кражбата. Назначена по делото лицево-идентификационна експертиза доказала авторството на престъплението.

Н.Т. е привлечена към наказателна отговорност за престъпления по чл. 194 ал.1 от НК (кражба) и по чл. 249 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от НК (използване на платежни инструменти без съгласието на титуляря им при условията на продължавано престъпление). Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание лишаване от свобода до осем години за кражбата и от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума за противоправното използване на банковите карти.

Обвиняемата и преди е съдена за подобни престъпления.

Предстои разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във