Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна съдят мъж, държал наркотици с цел разпространение

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 27-годишния Калоян М. за държане с цел разпространение на наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено на 12 февруари 2019 г. след полунощ. Тогава при полицейска проверка на автомобил, в който се намирал подсъдимият и негов приятел, служителите на реда установили, че Калоян държи в себе си 4,08 грама суха тревиста маса. Марихуаната била доброволно предадена от подсъдимия на полицейските служители.

В колата били открити при проверката и пакетчета с бяло кристално вещество, както и електронна везна. При задържането на Калоян М. в полицейския автомобил от дрехите му изпаднал и метален визитник, в който били укрити още 7 пакетчета с бяло прахообразно вещество. Наркотични вещества полицейските служители намерили и иззели и при предприетото претърсване на дома на 27-годишния мъж.

Подсъдимият е с висше образование, безработен. Макар и неосъждан, той е криминално проявен. Предстои делото срещу наркоразпространителя да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във