Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна съдят мъж за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 32-годишния Венцислав Д., който чрез друго лице държал акцизни стоки без бандерол в големи размери. Престъплението по член 234, ал. 2, т. 1 и 3 от НК подсъдимият е извършил в условията на повторност. Намереният и иззет тютюн за пушене без бандерол е на стойност 65 856 лева. По закон акцизът на тази стока възлиза на близо 45 000 лева.

За шофьор за доставка на нарязан тютюн за пушене от Пловдив до Варна подсъдимият Венцислав наел Господин Г. Всеки курс се извършвал по определена схема. Господин пътувал от Варна с лека кола, а в околностите на Пловдив го чакал пилотен автомобил, който го съпровождал до гористи местности. Там варненската кола била натоварвана с чували с тютюн. Със стоката и пилотния автомобил Господин Г. се прибирал към Варна, като по пътя някои от чувалите били разтоварвани в други населени места.

Последният курс до Пловдив и обратно Господин направил на 10 януари тази година. Край Пловдив натоварил 35 чувала. До голям хипермаркет в Бургас разтоварил 6 от тях. По пътя до Варна наетият шофьор бил съпровождан лично от подсъдимия Венцислав. В село Приселци колата с тютюна била спряна за полицейска проверка. Установени били наличните 29 чувала с тютюн, като теглото на акцизната стока било 292,696 кг. Така по случая било образувано досъдебно производство.

Предстои делото срещу 32-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд във Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във