Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна съдят мъж за монтаж на скимиращо устройство на банкомат и държане на кокаин

На 12 февруари миналата година, около 20 часа вечерта, Кирил Б., заедно със свой приятел, отишли до банкомат, инсталиран на бул. „Сливница“ №93 във Варна. Там 48-годишният мъж започнал да монтира скимер в отделението на карточетеца на банкомата. Действията му били заснимани от приятеля му, на когото обяснил, че записът трябва да му послужи като доказателство за монтажа.

Кирил обаче констатирал проблем при монтажа на скимиращото устройство и направил опит да го премахне, за да го преинсталира отново. При опита обаче банкоматът се изключил и техническото устройство останало в карточетеца. След около час двамата се върнали при банкомата, но той не работел.

На сутринта банкова служителка установила, че на екрана на банкомата е изписано съобщение, че е налице проблем с карточетеца, и се обадила на сервизната фирма. Така била установена намесата на подсъдимия.

По охранителните камери самоличността на Кирил Б. и приятелят му била установена. При претърсване на жилището на подсъдимия служителите на ОД на МВР открили и иззели достатъчно доказателства за престъпната му дейност, както и две пликчета с кокаин с високо качество. Извършената по досъдебното производство техническа експертиза на иззетите 35 пластмасови карти установила, че пет от тях са с магнитна лента на валидни платежни инструменти от САЩ и Япония.

Кирил Б. се признал за виновен, но отказал да дава обяснения.

Предстои делото срещу подсъдимия да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във