Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Варна съдът задържа под стража мъж, издирван с ЕЗА от гръцки съд

54-годишният Сашо Д. е задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд. С него е било уважено направеното искане на Окръжната прокуратура. Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата към Апелативния съд в град Александруполи.

Българският гражданин е издирван в Гърция за опит за незаконно насилие, извършено многократно, опасна телесна повреда и влизане в гръцка територия незаконно, въпреки че е бил регистриран в списък на нежелани лица /персона нон грата/. За тези три престъпления 54-годишният мъж е бил осъден, като му остават да доизтърпи още 2 години и 7 месеца затвор.

Деянията му са извършени през 2016 г. На 8 февруари 2016 г. той се заканил да убие българка, като извършил спрямо нея физическо насилие с цел да я принуди да работи земеделска работа. С нанесения побой той причинил телесна повреда със счупване на ребра и травми по главата на жената. Третото деяние е за незаконното му влизане и пребиваване на гръцка територия, след като е бил екстрадиран от страната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във