Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Велико Търново осъдиха мъж за документно престъпление

По обвинение на Районна прокуратура – В. Търново осъдиха на една година лишаване от свобода мъж за документно престъпление. М. А. е признат за виновен за това, че на 02.07.2017 г. около 00:21 часа на ул. „Банхофщрасе“ в гр. Бад Швалбах, Федерална Република Германия, след като управлявал МПС Даймлер Бенц, съзнателно се ползвал от неистинско СУМПС, на което е придаден вид, че е издадено на 15.12.2011 г. от ОД на МВР гр. Велико Търново на негова име, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият е осъждан. На 02.07.2017 г. около 00:21 часа гр. Бад Швалбах, Германия, обвиняемият, докато управлявал лек автомобил направил ПТП. При извършената проверка е установено, че М.А. е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта надвишаваща 1,69 промила, за което е образувано наказателно производство в Окръжна прокуратура Висбаден и постановено съдебно решение от Окръжен съд Бад Швалбах. В тази връзка е отнето свидетелството за управление на МПС на М. А. и същото е изпратено в Главна дирекция „Национална полиция“.

При проверка в ОД на МВР гр.Велико Търново е констатирано, че М. А. не притежава свидетелство за управление на МПС, а назначена техническа експертиза установила, че изпратеното от Федерална Република Германия Свидетелство за управление на МПС на името на М. А. е неистински документ.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във