Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Велико Търново осъдиха условно за присвояване продавач-консултанти

По обвинение на Районна прокуратура–Велико Търново три жени, работили като продавач-консултанти в хранителен магазин, са осъдени за присвояване на пари от търговското дружество - престъпление по НК.

М. Б., П. Г. и Й. Й. са признати за виновни за това, че във Велико Търново, в магазин за хранителни стоки, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица – продавачи-консултанти при търговско дружество, присвоили пари, собственост на дружеството, връчени в това им качество да ги управляват. Трите обвиняеми самостоятелно се разпореждали по няколко пъти седмично с получените от клиентите стойности на продадени стоки, като изтривали записите за реално извършени продажби и не отразявали сделките в касовата система чрез финализирането им. Така получените суми, собственост на дружеството, всяка от тях вземала от касата и се разпореждала с тях като със свои. Присвоените пари от М.Б. са в общ размер на 11 940,14 лв., от П.Г. - 6160,68 лв. и  от Й.Й. - 3914,00 лв.

За извършеното престъпление на М. Б. е наложено наказание три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок. П.Г. е осъдена на две години и шест месеца лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок, а Й.Й. – две години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок. На трите обвиняеми е наложено и наказание шест месеца лишаване от право да заемат отчетна длъжност.

Присъдата на Районен съд–Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във