Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Велико Търново за трети път ще гледат дело за измама за над 632 000 лева

Окръжният съд във Велико Търново за трети път ще гледа дело за измама в размер над 632 000 лева. С присъда от 21 ноември 2017 г. Районен съд – Горна Оряховица, е признал подсъдимите Кольо Н. и Петър Е. за виновни в това, че за времето от 14 август до 21 септември 2012 г. в Търговище и Варна нанесли имотна вреда на дружество. След предварителен сговор помежду си и посредством Р. Г. на два пъти заблудили К. Д. от Варна. Извършителите го уверили, че земеделският производител Р. Г. ще му достави 1300 тона царевица. Така причинили на „Агрикс България“ ООД крупната имотна вреда, сочи Борба.

Районен съд – Горна Оряховица, е определил наказание от 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за всеки от подсъдимите.Със същата присъда магистратите от железничарския град признали подсъдимите Калин К. и Цветелин И. за невинни в това да са извършили същото деяние в съучастие с извършителя Кольо Н. и неговия помагач Петър Е. Делото е образувано след протест на Районна прокуратура – Търговище. С последната присъда от 2019 г. Окръжният съд във Велико Търново за втори път признава и подсъдимите Калин К. и Цветелин И. за виновни и налага и на двамата условни наказания.

След внесени жалби от страна на двамата подсъдими делото е разгледано от състав на ВКС, който е отменил присъдата на Окръжен съд – Велико Търново, и върнал делото за ново разглеждане от друг състав на съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във