Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Великотърновско пръскат със спрей и стрелят по камерите за контрол на скоростта

Недобросъвестни граждани умишлено извършват посегателства върху стационарните камери за контрол на скоростния режим по пътищата във Великотърновска област. Вандали пръскат със спрей стъклата на устройствата, за да не могат да заснемат нарушители. Това споделиха служители от отдел „Охранителна полиция“ на ОДМВР във Велико Търново. Заради това се налага блюстителите на реда редовно да проверяват изправността на камерите и да почистват стъклата с разредител. Паметливи шофьори припомнят, че хулигани бяха дръзнали дори да стрелят по камерата, която следи за джигити в участъка с висока концентрация на катастрофи по главния път София – Варна на разклона за лясковското село Джулюница. Уредът временно беше изваден от строя, но в момента работи, сочи Борба.

От известно време камерата край с. Момин сбор не може да засича любители на високите скорости, защото е в техническа неизправност. Скоро обаче ще бъде ремонтирана. Преди дни граждани алармирали, че скоростната камера е силно наклонена. Вероятно е била блъсната по невнимание от преминаващ камион, но вече е изправена и предстои да заработи.

„На територията на региона има 3 стационарни камери, една преносима и 7 мобилни, които са инсталирани в патрулки“, информират от Областната дирекция на полицията в старата столица.

За периода от 1 януари до 25 август тази година са издадени общо 21 887 фиша за превишена скорост по пътищата на областта, сочи статистиката. Засечени са трима рекордьори, като двамата са летели с автомобилите си по трасетата на община Свищов. Единият от тях е карал със 135 км/час при ограничение от 60 км, а вторият – със 157 км/час при допустими 90 км. В района на Велико Търново е заснет и автомобил, чийто водач е натискал газта и се е движил със 137 км/час при разрешени 60 км. „Във Великотърновска област се осъществява ежедневен контрол с техническите средства за спазване на Закона за движение по пътищата. Устройствата се натоварват максимално както през деня, така и нощем“, увериха от отдел „Охранителна полиция“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във