Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Видин съдят трима за държане на наркотици с цел разпространение

Обвиняемите Б. Б. (на 57 години), П.Ц. (на 53 години) и С.И. (на 57 години) са били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Видин за извършено от тях престъпление - незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение в особено големи размери.

Тримата мъже са били установени и задържани на 21.10.2019 г., при опит да приберат наркотично вещество - коноп, съхранявано и изсушавано от тях в необитаема постройка в района с. Толовица, община Макреш. Мястото, в близост до гробищния парк на селото, било заобиколено от множество храсти и дървета. Общото тегло на откритото високорисково наркотично вещество е 22 458,30 грама, със съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол 28%.

Стойността на предмета на престъплението, по цени за целите на съдопроизводството, възлиза на 134 749,80 лева. Предстои наказателното производство срещу обвиняемите да продължи в съда.

За извършеното от тях престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във