Параграф22 Daily

§22 Новини

Във ВСС имаше среща с Международния съд в Хага

Представляващият Висшия съдебен съвет /ВСС/ Соня Найденова и членовете на ВСС Магдалена Лазарова, Елка Атанасова, Калин Калпакчиев и Камен Иванов се срещнаха със съдия Санг-Хюн Сонг – президент на Международния наказателен съд, г-жа Фату Бенсуда – главен прокурор на Международния наказателен съд и проф. Екатерина Трендафилова – член на Международния наказателен съд.

Срещата бе организирана по инициатива на гостуващата делегация, която е на тридневно официално посещение в България по покана на главния прокурор Сотир Цацаров. Гостите бяха придружени от заместника на главния прокурор при ВКП Мария Шишкова и прокурор Цветомир Йосифов, завеждащ отдел „Международно-правно сътрудничество” на ВКП.

По време на разговорите бяха представени статутът, структурата и функциите на Международния наказателен съд, както и впечатленията на проф. Трендафилова от работата й в него. Засегнат бе въпросът с гаранциите за независимостта на съдиите от Международния наказателен съд, като президентът Санг-Хюн Сонг поясни, че този въпрос е изключително важен и ще бъде обсъден на предстоящата годишна среща на страните членки на международния съдебен орган на 08.12.2014г.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във