Параграф22 Daily

§22 Новини

Възможно е закриването на "Жулевия дом", в който "Хоризонт" разкри насилие над деца

След разследване на "Хоризонт" за нередности в център за настаняване от семеен тип "Жулевия дом" в село Лесичово започнаха няколко проверки на различни институции. Позицията на Общината е, че ще бъдем безкомпромисни към всеки, нарушил правата на децата, когато това се докаже, обяви пред "Хоризонт" заместник-кметът на Община Лесичово по хуманитарните дейности Веселина Милкова.

Общината има договор с Фондация за социални услуги "Жулевия дом" и в нейните правомощия е прекратяване на предоставянето на услугата, което обаче означава и закриване на самия център, обясни тя и предположи, че ако това се случи, децата вероятно ще бъдат изведени от дома. Директорката на "Жулевия дом" Нена Топчийска е дала на Общината писмени обяснения по сигналите за насилие над децата, които обитават дома.

Веселина Милкова уточни, че е имало редовни посещения на служители от Общината, а през три месеца са били извършвани проверки на дирекция "Социално подпомагане". Имаме наблюдения, но до този момент няма постъпили сигнали за нередности нито от децата, нито от граждани, подчерта Милкова и декларира, че от Общината ще сезират прокуратурата, но изчакват мнението на всички органи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във