Параграф22 Daily

§22 Новини

Възобновяват разглеждането на дела в съдилищата в Кюстендил и Дупница

От днес се възобновява разглеждането на делата в Окръжния и Районния съд в Кюстендил, и в Районния съд в Дупница, съгласно предварително обявен график, съобщи на пресконференция административния ръководител на Окръжния съд в Кюстендил Пенка Братанова. По скайп обаче остава гледането на мерките за неотклонение, каза Братанова.

По отношение на отложените дела след въвеждането на извънредното положение в страната, Братанова каза, че ще бъде направено възможното до средата на месец юни по всички отложени дела да се проведат по минимум едно заседание."Проблемът по тези дела обаче остава призоваването. Ние стриктно спазваме указанията на ВСС и извършваме призовавания по телефон и по електронен начин, въпреки, че този ред не е предвиден в процесуалните закони. Затова апелираме всички да проявяват съвестност", каза Брататова.

Тя посочи, че към настоящия момент всички посетители на съдебните палати в района трябва да влизат с маски и ръкавици. "Имаме готовност да предоставим такива за днес и утре, в случай, че страните по делата нямат, докато се свикне с новия работен режим и да не се налага да ги връщаме", каза още Братанова.

Според нея новите мерки за работа на съдилищата нямат определен срок и важат до отпадането на опасността от разпространение на заразата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във